Ένα κτίριο που συνδέει την παράδοση και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική στην Τσεχία

Η Πολυτεχνική Σχολή στην Τζιχλάβα της Τσεχίας απέκτησε ένα νέο αμφιθέατρο που δίνει μια ιδέα δυναμικής σύγχρονης αρχιτεκτονικής με βιομηχανικά στοιχεία σε μινιμαλιστικό στιλ

Κείμενο: ελc team

Email: info@elculture.gr

Η Πολυτεχνική Σχολή στην Τζιχλάβα της Τσεχίας απέκτησε ένα νέο αμφιθέατρο που δίνει μια ιδέα δυναμικής σύγχρονης αρχιτεκτονικής με βιομηχανικά στοιχεία σε μινιμαλιστικό στιλ σε άμεση αντίθεση με τον αρχικό χώρο και το πρόσφατα ανακατασκευασμένο τμήμα της βορειοανατολικής πτέρυγας που είναι ένα κλασικό κτίριο του 19ου αιώνα.

Το νέο αμφιθέατρο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο των σπουδαστών αλλά και ανθρώπων που θέλουν να οργανώσουν εκεί συνέδρια και εκδηλώσεις που θα ζωντανέψουν την πανεπιστημιούπολη.

Για την πόλη το κτίριο έχει συμβολική σημασία αφού χτίστηκε στη θέση ενός παλιού κτιρίου του κομμουνιστικού κόμματος από τη δεκαετία του ’50. Σήμερα η νέα αυτή κατασκευή στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα, αφού πρόκειται για ένα μέρος που φιλοδοξεί να παίξει ενεργό ρόλο  στην ανακάλυψη της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Τζιχλάβα.

πηγή: https://www.elculture.gr/blog/article/ena-ktirio-pou-syndei-tin-paradosi-ke-ti-sygchroni-architektoniki-stin-tsechia/

 

2020-07-19T00:09:06+02:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top